Tömör csokis-meggyes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tömör csokis-meggyes torta

Hozzávalók:

Kekszes alap:

  • 21 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 3,5 dkg kakaópor

Meggy dzsemhez:

  • 60 dkg meggy
  • 30 dkg cukor

Krém:

  • 50 dkg étcsokoládé (50%)
  • 50 dkg sűrített tej
  • 33 dkg tejszín

Elkészítése:

Először a kekszes alapot készítjük el, ehhez a vajból most csak 16 dkg-ot használunk fel, a többit félretesszük.
A 16 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a csipet sót és 1 ek vizet. Jól összegyúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és 180 fokon addig sütjük, amíg ki nem szárad.

Amíg sül, feltesszük főni a meggyet a cukorral, amíg sűrű lekvárt nem kapunk. Ha túl sok leve marad, egyszerűen szűrjük le és csak a sűrű meggyet használjuk.

Ha elkészült a kekszünk, hagyjuk kihűlni és a maradék 5 dkg vajat olvasszuk meg.

A kekszet összetörjük és a vajjal összekeverjük. Belenyomkodjuk 8 db mini (8 cm átmérőjű) tortaforma aljába.

A krémhez a csokoládét olvasszuk fel.

A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük bele a sűrített tejszínt, majd csurgassuk bele folytonos keverés mellet az olvadt, de nem forró csokoládét.

A tortaformát félig töltsük meg a csokis krémmel és a közepébe tegyünk 2 evőkanálnyi (vagy amennyi jólesik) meggylekvárt, és végül fedjük be újabb csokis krémmel.

Tegyük hűtőszekrénybe 1 órára tálalás előtt.

Tipp:

Ez a tömény csokoládés bomba még egy csokiimádónak is nagy falat! De hát ki akar csoki nélkül élni?? :)