Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tokaji aszú torta recept

Tokaji aszú torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 3*3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3*3 evőkanál liszt
    • 3*3 evőkanál cukor
    • 3*1 evőkanál víz
    • 3*1 teáskanál sütőpor

    A krémhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg cukor
    • 3 dl tokaji aszú
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 7 dl habtejszín
    • 1 teáskanál zselatin

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból 3 kerek lapot sütünk egy 22 cm-es formában. A tojás sárgákat a cukorral és a vízzel jó habosra kikeverjük.

    A fehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk az előző masszába. Beleszitáljuk a liszt és sütőpor keverékét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.

    A krém elkészítése:

    A krémhez a tojás sárgákat a pudingporral, cukorral és az aszúval csomómentesre keverjük, lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a megáztatott zselatint. Hagyjuk kihűlni.

    A habtejszínt felverjük, pár kanállal kiveszünk a díszítéshez. A többit lazán belekeverjük a kihűlt pudingba.

    A lapokat megtöltjük a krémmel, majd díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá