Tokaji aszú torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 3*3 tojás
  • 3*3 evőkanál liszt
  • 3*3 evőkanál cukor
  • 3*1 evőkanál víz
  • 3*1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tokaji aszú
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl habtejszín
  • 1 teáskanál zselatin

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból 3 kerek lapot sütünk egy 22 cm-es formában. A tojás sárgákat a cukorral és a vízzel jó habosra kikeverjük.

A fehérjét felverjük és óvatosan beleforgatjuk az előző masszába. Beleszitáljuk a liszt és sütőpor keverékét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.

A krém elkészítése:

A krémhez a tojás sárgákat a pudingporral, cukorral és az aszúval csomómentesre keverjük, lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverjük a megáztatott zselatint. Hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt felverjük, pár kanállal kiveszünk a díszítéshez. A többit lazán belekeverjük a kihűlt pudingba.

A lapokat megtöltjük a krémmel, majd díszítjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.