Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejkaramellkrémes torta recept

Tejkaramellkrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók eg 37,5 *25,5*5 cm-es tepsihez:

    Kakaós piskóta:

    • 2 x 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 x 3 ek kristálycukor
    • 2 x 2,5 ek liszt
    • 2 x 0,5 ek kakaó
    • 2 x 0,5 csomag sütőpor

    Fehér piskóta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg darált mandula
    • 5 ek liszt
    • 25 dkg cukor
    • sütőpor

    Karamell krém:

    • 5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag karamell ízű pudingpor /főzős/
    • 10 dkg cukor
    • 5 dl habtejszín
    • 20 dkg vaj /margarin/

    Fehér csoki krém:

    • 4 dl tej
    • 10 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg cukor
    • 2 ek tejport (amit a kávékhoz használunk)
    • 100 g fehér csoki
    • 30 dkg margarin

    Tetejére :

    • 10 dkg tejcsoki + olaj
    • 5 dkg fehér csoki + olaj

    Elkészítése:

    Kakaós piskóta készítése:

    3 tojást 3 ek kristály cukorral jó sokáig kevertetve habosra keverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük. Ha habosra kikevertük a tojásos masszát, akkor óvatosan hozzáforgatjuk a száraz alapanyagokat. Zsírozott, lisztezett tepsiben 180 fokon megsütjük. Két ilyen lapot sütünk külön-külön.

    Fehér piskóta készítése:

    7 tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük. A darált mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habhoz forgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben 180 fokon megsütjük.

    Karamell krém készítése:

    A tojássárgákat a tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük. A kristálycukrot egy lábasban szép barnára karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük 2 dl felforralt habtejszínnel. Addig kevergetjük, amíg a karamell el nem olvad teljesen.

    Ha elolvadt, a tejes-pudingos keveréket folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a szoba hőmérsékletű vajjal kihabosítjuk.

    A maradék 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük kézi mixerrel. Egy spatulával fokozatosan a krémhez keverjük. (Ezzel lazítjuk a krémet, ezt már ne robotgéppel csináljuk!)

    Fehér csokikrém készítése:

    A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejporral elkevert lisztet, majd fokozatosan a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverünk 100 g fehér csokit. Hűlni hagyjuk, majd 30 dkg margarinnal habosra keverjük.

    Összeállítás:

    Egy kakaós piskótát tálcára teszünk és megkenjük a karamelles krém felével. Erre helyezzük a fehér piskótát, majd rákenjük a karamellkrém másik felét.

    Rátesszük a másik lap kakaós piskótát, ezt megkenjük a fehér csokikrémmel.

    A tetejére megolvasztjuk a csokikat az olajjal külön-külön gőz felett. A tejcsokit ráöntjük a süti tetejére és elsimítjuk rajta.

    Az olvasztott fehér csokival csíkokat rajzolunk rá és egy fogpiszkálóval keresztbe húzzuk, hogy szép mintája legyek.

    Maradék fehér csoki krémmel és különböző csokikockákkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá