Tejkaramellkrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók eg 37,5 *25,5*5 cm-es tepsihez:

Kakaós piskóta:

  • 2 x 3 tojás
  • 2 x 3 ek kristálycukor
  • 2 x 2,5 ek liszt
  • 2 x 0,5 ek kakaó
  • 2 x 0,5 csomag sütőpor

Fehér piskóta:

  • 7 tojásfehérje
  • 10 dkg darált mandula
  • 5 ek liszt
  • 25 dkg cukor
  • sütőpor

Karamell krém:

  • 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 csomag karamell ízű pudingpor /főzős/
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg vaj /margarin/

Fehér csoki krém:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 2 ek tejport (amit a kávékhoz használunk)
  • 100 g fehér csoki
  • 30 dkg margarin

Tetejére :

  • 10 dkg tejcsoki + olaj
  • 5 dkg fehér csoki + olaj

Elkészítése:

Kakaós piskóta készítése:

3 tojást 3 ek kristály cukorral jó sokáig kevertetve habosra keverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összekeverjük. Ha habosra kikevertük a tojásos masszát, akkor óvatosan hozzáforgatjuk a száraz alapanyagokat. Zsírozott, lisztezett tepsiben 180 fokon megsütjük. Két ilyen lapot sütünk külön-külön.

Fehér piskóta készítése:

7 tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük. A darált mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a habhoz forgatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsiben 180 fokon megsütjük.

Karamell krém készítése:

A tojássárgákat a tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük. A kristálycukrot egy lábasban szép barnára karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük 2 dl felforralt habtejszínnel. Addig kevergetjük, amíg a karamell el nem olvad teljesen.

Ha elolvadt, a tejes-pudingos keveréket folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk és sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a szoba hőmérsékletű vajjal kihabosítjuk.

A maradék 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük kézi mixerrel. Egy spatulával fokozatosan a krémhez keverjük. (Ezzel lazítjuk a krémet, ezt már ne robotgéppel csináljuk!)

Fehér csokikrém készítése:

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejporral elkevert lisztet, majd fokozatosan a tejet és csomómentesre keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Még forrón hozzákeverünk 100 g fehér csokit. Hűlni hagyjuk, majd 30 dkg margarinnal habosra keverjük.

Összeállítás:

Egy kakaós piskótát tálcára teszünk és megkenjük a karamelles krém felével. Erre helyezzük a fehér piskótát, majd rákenjük a karamellkrém másik felét.

Rátesszük a másik lap kakaós piskótát, ezt megkenjük a fehér csokikrémmel.

A tetejére megolvasztjuk a csokikat az olajjal külön-külön gőz felett. A tejcsokit ráöntjük a süti tetejére és elsimítjuk rajta.

Az olvasztott fehér csokival csíkokat rajzolunk rá és egy fogpiszkálóval keresztbe húzzuk, hogy szép mintája legyek.

Maradék fehér csoki krémmel és különböző csokikockákkal díszítjük.