Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szt. Honoré torta recept

Szt. Honoré torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg cukor
    • 1 ek víz
    • 1 ek olaj
    • 5 dkg liszt
    • csipet sütőpor

    Képviselőfánk tésztájához:

    • 1,5 dl víz
    • csipet só
    • csipet cukor
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 sárgája

    Krémhez:

    • 1 liter tej
    • 2 vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 3 ek cukor

    Díszítéshez:

    • 3 dl habtejszín
    • 2 dkg porcukor
    • 5 dkg mandula forgács

    A karamellhez:

    • 20 dkg cukor
    • 1 kiskanál ecet
    • 1 evőkanál margarin

    Elkészítése:
    Az alaphoz a liszt és a sütőpor kivételével a többi hozzávalót alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport is. Egy tortaforma alját kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral borítjuk. A tésztát egy habzsákba töltjük, és csigavonalban nyomjuk a tésztát, úgy, hogy maradjon 1 ujjnyi hely a sorok között. Ide majd képviselő tésztát nyomunk.
    Az égetett tésztához a vizet feltesszük a tűzre, adunk hozzá csipet sót, és cukrot, majd a margarint is beletesszük, majd mikor elkezd forrni hozzáadjuk a lisztet is. Addig keverjük amíg el nem válik az edény falától a massza, majd levesszük a tűzről, és az egész tojásokat és a sárgákat egyenként beledolgozzuk. Nyomózsákba töltjük a tésztát, és a kimarad helyre nyomunk belőle. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis halmokat nyomunk rá a maradék tésztából.
    A torta alapot betesszük a 180 fokos sütőben, és kb 30 perc alatt kisütjük.
    A képviselőfánkokat is 180 fokos sütőbe tesszük és megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját 20 perc eltelte előtt, mert akkor összeesik a tészta.
    A krémhez a pudingot a tejben felfőzzük 10 dkg cukorral, majd amíg még meleg a tojás fehérjét felverjük 3 ek cukorral, majd a még meleg pudingba forgatjuk óvatosan.
    Az alapot visszatesszük a formába és megtöltjük a vaníliás krém 3/4-ed részével. Betesszük a hűtőbe. Közben a fánkok alját levágjuk, megtöltjük a maradék krémmel, majd a tortáról levesszük a kapcsos részt és a szélére ültetjük a fánkokat.
    A karamellhez a cukrot egy teflonserpenyőben állandóan kevergetve fölolvasztjuk. Mikor teljesen fölolvadt, hozzáadjuk az ecetet és a margarint, és gyors mozdulatokkal az egészet egyneműre keverjük. Az így kapott karamellt rákanalazzuk a kis fánkok tetejére, és megszórjuk őket mandulaforgáccsal.
    A habtejszínt felverjük a cukorral és a torta közepére nyomjuk. Az oldalát mandula forgáccsal lehet díszíteni.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá