Hozzávalók:
Az alaphoz:
Képviselőfánk tésztájához:
Krémhez:
Díszítéshez:
A karamellhez:
Elkészítése:
Az alaphoz a liszt és a sütőpor kivételével a többi hozzávalót alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes sütőport is. Egy tortaforma alját kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral borítjuk. A tésztát egy habzsákba töltjük, és csigavonalban nyomjuk a tésztát, úgy, hogy maradjon 1 ujjnyi hely a sorok között. Ide majd képviselő tésztát nyomunk.
Az égetett tésztához a vizet feltesszük a tűzre, adunk hozzá csipet sót, és cukrot, majd a margarint is beletesszük, majd mikor elkezd forrni hozzáadjuk a lisztet is. Addig keverjük amíg el nem válik az edény falától a massza, majd levesszük a tűzről, és az egész tojásokat és a sárgákat egyenként beledolgozzuk. Nyomózsákba töltjük a tésztát, és a kimarad helyre nyomunk belőle. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis halmokat nyomunk rá a maradék tésztából.
A torta alapot betesszük a 180 fokos sütőben, és kb 30 perc alatt kisütjük.
A képviselőfánkokat is 180 fokos sütőbe tesszük és megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját 20 perc eltelte előtt, mert akkor összeesik a tészta.
A krémhez a pudingot a tejben felfőzzük 10 dkg cukorral, majd amíg még meleg a tojás fehérjét felverjük 3 ek cukorral, majd a még meleg pudingba forgatjuk óvatosan.
Az alapot visszatesszük a formába és megtöltjük a vaníliás krém 3/4-ed részével. Betesszük a hűtőbe. Közben a fánkok alját levágjuk, megtöltjük a maradék krémmel, majd a tortáról levesszük a kapcsos részt és a szélére ültetjük a fánkokat.
A karamellhez a cukrot egy teflonserpenyőben állandóan kevergetve fölolvasztjuk. Mikor teljesen fölolvadt, hozzáadjuk az ecetet és a margarint, és gyors mozdulatokkal az egészet egyneműre keverjük. Az így kapott karamellt rákanalazzuk a kis fánkok tetejére, és megszórjuk őket mandulaforgáccsal.
A habtejszínt felverjük a cukorral és a torta közepére nyomjuk. Az oldalát mandula forgáccsal lehet díszíteni.