Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szivárvány sajttorta recept

Szivárvány sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Alaphoz:

    • 220 g őrölt mandula
    • 400 g cukor
    • 75 ml olvasztott vaj

    Krémhez:

    • 1 kg szoba hőmérsékletű krémsajt (mascarpone)
    • 325 g cukor
    • csipetnyi só
    • 10 ml vanília kivonat
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 160 ml tejföl
    • 160 ml kemény tejszínhab
    • ételfesték

    Elkészítése:

    Az alap hozzávalóit keverjük össze, és nyomkodjuk le a (22,5 cm átmérőjű) forma aljára. Süssük 190 fokon kb. 10 percig (amíg világosbarna lesz). Hagyjuk kihűlni.

    Egy nagy tálban verjük fel a krémsajtot, amíg könnyű krémes lesz, adjuk hozzá a cukrot, keverjük jól össze. Üssük bele egyenként a tojásokat, a sót, a tejfölt és a tejszínhabot.

    Színezés:

    Osszuk 6 részre a krémet, illetve annyi felé, ahány színt akarunk.
    Színezzük meg ételfestékkel a krémeket. Tegyük az első színt az alapra úgy, hogy köröket formázva csurgassuk a formába. Így járunk el a többi színnel is.

    Tekerjük be a tortaformát alulról alufóliába, és tegyük egy nagyobb lábasba, vagy tepsibe, amibe előzőleg forró vizet öntöttünk. (A fólia azért kell, hogy a víz ne menjen bele a formába).

    Süssük 190 fokon 1,5 órát, de ha azt látjuk, hogy kezd barnulni, hamarabb is kivehetjük.
    Zárjuk le a sütőt, picit hagyjuk nyitva a sütő ajtaját, és hagyjuk hűlni benne kb. 1 órán keresztül.

    Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten tovább hűlni. Fóliázzuk le, és tegyük pár órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe.

    A szivárvány sajttorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 379 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 25 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá