Szivárvány sajttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • 220 g őrölt mandula
  • 400 g cukor
  • 75 ml olvasztott vaj

Krémhez:

  • 1 kg szoba hőmérsékletű krémsajt (mascarpone)
  • 325 g cukor
  • csipetnyi só
  • 10 ml vanília kivonat
  • 4 nagy tojás
  • 160 ml tejföl
  • 160 ml kemény tejszínhab
  • ételfesték

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit keverjük össze, és nyomkodjuk le a (22,5 cm átmérőjű) forma aljára. Süssük 190 fokon kb. 10 percig (amíg világosbarna lesz). Hagyjuk kihűlni.

Egy nagy tálban verjük fel a krémsajtot, amíg könnyű krémes lesz, adjuk hozzá a cukrot, keverjük jól össze. Üssük bele egyenként a tojásokat, a sót, a tejfölt és a tejszínhabot.

Színezés:

Osszuk 6 részre a krémet, illetve annyi felé, ahány színt akarunk.
Színezzük meg ételfestékkel a krémeket. Tegyük az első színt az alapra úgy, hogy köröket formázva csurgassuk a formába. Így járunk el a többi színnel is.

Tekerjük be a tortaformát alulról alufóliába, és tegyük egy nagyobb lábasba, vagy tepsibe, amibe előzőleg forró vizet öntöttünk. (A fólia azért kell, hogy a víz ne menjen bele a formába).

Süssük 190 fokon 1,5 órát, de ha azt látjuk, hogy kezd barnulni, hamarabb is kivehetjük.
Zárjuk le a sütőt, picit hagyjuk nyitva a sütő ajtaját, és hagyjuk hűlni benne kb. 1 órán keresztül.

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten tovább hűlni. Fóliázzuk le, és tegyük pár órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe.