Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szív torta recept

Szív torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 30 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg őrölt mogyoró (persze lehet dió is)
    • 1,5 cs sütőpor
    • 5 dl tej

    Krémhez:

    • 4 dkg vaníliás pudingpor (általában ennyi egy csomag)
    • 4 dl tej
    • 16 dkg darált mogyoró (vagy dió)
    • 10 dkg cukor
    • 30 ml rumaroma
    • 2 dl habcukrászhab
    • a díszítéshez 1 dl habtejszín és eper

    Elkészítése:

    A tojásokat egy keverőtálba ütjük és a cukorral, tejjel kikeverjük. Beledolgozzuk adagokban a mogyorót, aztán a sütőporos lisztet, majd a masszát egy szilikonos tortaformába öntve előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Mindenképpen érdemes tűpróbát csinálni, mert nem sütnek egyformán a sütőink. Ha készen van, akkor egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd két lapba vágjuk.

    Elkészítjük a krémet. A tejet egy lábosba öntjük, beletesszük a cukrot és a pudingport. Kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. Ha már hideg, akkor beledolgozzuk a rumaromát és a mogyorót, végül a közben keményre vert cukrászhabot.

    Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a tortát. A díszítéshez szánt tejszínt felverjük és nyomózsákba téve tetszés szerint díszítjük a tortát, majd eperrel tovább dekoráljuk.

    Tipp:

    Szezonon kívül persze nem kell ragaszkodni az eperhez, bármivel díszíthető a torta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá