Szív torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szív torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 8 dkg őrölt mogyoró (persze lehet dió is)
  • 1,5 cs sütőpor
  • 5 dl tej

Krémhez:

  • 4 dkg vaníliás pudingpor (általában ennyi egy csomag)
  • 4 dl tej
  • 16 dkg darált mogyoró (vagy dió)
  • 10 dkg cukor
  • 30 ml rumaroma
  • 2 dl habcukrászhab
  • a díszítéshez 1 dl habtejszín és eper

Elkészítése:

A tojásokat egy keverőtálba ütjük és a cukorral, tejjel kikeverjük. Beledolgozzuk adagokban a mogyorót, aztán a sütőporos lisztet, majd a masszát egy szilikonos tortaformába öntve előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. Mindenképpen érdemes tűpróbát csinálni, mert nem sütnek egyformán a sütőink. Ha készen van, akkor egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd két lapba vágjuk.

Elkészítjük a krémet. A tejet egy lábosba öntjük, beletesszük a cukrot és a pudingport. Kevergetve sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. Ha már hideg, akkor beledolgozzuk a rumaromát és a mogyorót, végül a közben keményre vert cukrászhabot.

Ezzel a krémmel töltjük és vonjuk be a tortát. A díszítéshez szánt tejszínt felverjük és nyomózsákba téve tetszés szerint díszítjük a tortát, majd eperrel tovább dekoráljuk.

Tipp:

Szezonon kívül persze nem kell ragaszkodni az eperhez, bármivel díszíthető a torta.