Színkavalkád konfetti torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30 cm-es tortaformához:
Piskótához:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg cukor
- 26 dkg finomliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- pink, kék, sárga és zöld ételfesték
Krémhez:
- 500 ml cukrászhab
- 30 ml málnaaroma
- 5 ek málnadzsem
- 1 csomag zselatin fix
- pár csepp pink ételfesték
Díszítés:
- 500 ml cukrászhab
- kék és lila ételfesték
- vegyes színű cukorkonfetti
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk. A sárgáját fehéredésig verjük és spatulával a fehérjéhez keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elegyítjük a tojásokkal.
A tésztát négy, egyenlő részre osztjuk: az egyikbe kéket, a másikba pinket, a harmadikba sárgát, a negyedikbe zöld ételfestéket csepegtetünk. Minél élénkebb színt szeretnénk, annál többet adunk hozzá. Vigyázz! Ha túl sok ételfestéket teszel bele, a piskóta elfolyósodik!
Két 30 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk. Az egyikbe beletöltjük a pink piskóta alapot, közepébe öntve a kéket, a másik formába a zöldet, közepébe öntve a sárga piskótaalapot.
A két formát külön-külön, előmelegített sütőben 150 fokon, légkeverés mellett 30-40 percig/tűpróbáig sütjük. 15 percet rácson hűlni hagyjuk, majd 3-3 lapra vágjuk.
A krémhez a cukrászhabot keményre verjük, hozzáadjuk az ételfestéket, a dzsemet, az aromát, végül a zselatin fixet és simára keverjük. Hűtőben 30 percet hűtjük.
6. A díszítéshez a cukrászhabot keményre verjük, majd két külön pohárba 6-6 ek habot kiveszünk belőle és az egyikbe kék, a másikba lila ételfestéket csepegtetünk, simára keverjük.
Összeállítjuk a tortánkat: egy sárga-zöld piskóta, egy réteg krém. Egy kék-pink piskóta, egy réteg krém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogy a krém és az utolsó piskótalapot is a tetejére tettük. Bevonjuk a tortát a fehér cukrászhabbal, habzsákkal kis halmokat nyomunk a tetejére a kék és lila habból, majd a tetejét és az oldalát is meghintjük a cukorkonfettivel.
Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »