Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szederkrémes torta recept

Szederkrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 20 dkg puha vaj
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kisebb)
    • 20 dkg finomliszt
    • 1,5 ek sütőpor
    • csipetnyi só
    • 2 ek. tej (szükség esetén)

    Vajkrémhez:

    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1 fiola fehér rumaroma
    • 1/2 citrom leve
    • 12,5 dkg mascarpone krémsajt

    A díszítéshez:

    • 20 dkg nagyszemű fekete szeder

    Elkészítése:

    A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és ezzel is összekeverjük. Óvatosan belevegyítjük a felvert tojásfehérjét.

    A keverékbe beleszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport és a sót. Ha túl sűrű lenne a massza, önthetünk hozzá tejet. 24 cm-es átmérőjű sütőformát kikenünk vajjal, és szórunk meg liszttel.

    A masszát beleöntjük, és megsütjük 170 fokon tűpróbáig.

    Ha kihűlt a lap, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A vajat a cukorral, és az ízesítőkkel habosra keverjük géppel, és a végén adjuk a krémsajtot hozzá.

    Megkenjük a tortalapot, és a tetejét is bevonjuk a krémmel. Kirakjuk szederrel, és jól behűtjük. Ezután szervírozzuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá