Szederkrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 4 db tojás (kisebb)
  • 20 dkg finomliszt
  • 1,5 ek sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2 ek. tej (szükség esetén)

Vajkrémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 fiola fehér rumaroma
  • 1/2 citrom leve
  • 12,5 dkg mascarpone krémsajt

A díszítéshez:

  • 20 dkg nagyszemű fekete szeder

Elkészítése:

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, és ezzel is összekeverjük. Óvatosan belevegyítjük a felvert tojásfehérjét.

A keverékbe beleszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport és a sót. Ha túl sűrű lenne a massza, önthetünk hozzá tejet. 24 cm-es átmérőjű sütőformát kikenünk vajjal, és szórunk meg liszttel.

A masszát beleöntjük, és megsütjük 170 fokon tűpróbáig.

Ha kihűlt a lap, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A vajat a cukorral, és az ízesítőkkel habosra keverjük géppel, és a végén adjuk a krémsajtot hozzá.

Megkenjük a tortalapot, és a tetejét is bevonjuk a krémmel. Kirakjuk szederrel, és jól behűtjük. Ezután szervírozzuk.