Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szedres kókuszmousse torta recept

Szedres kókuszmousse torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 150 g eritritol
    • 45 g durumbúza liszt
    • 20 g cukrozatlan kakaópor
    • 20 g vaj

    A szederzseléhez:

    • 60 dkg szeder
    • 15 dkg eritritol (a szeder meglehetősen savanyú volt, kóstolással teszteltem, hogy mennyire kell édesíteni)
    • 3 g zselatin

    A kókuszmousse-hoz:

    • 2 dl kókusztej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 80g eritritol
    • 4 dl cukrozatlan hab tejszín
    • 110 g kókusz
    • 10 g zselatin

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritolt. Az olvasztott vajat összekeverjük a sárgájával, majd ezt hozzáadom a fehérjéhez. Végül óvatosan belekeverem a lisztet és a kakaóport.
    180 fokon kb 30 percig sütöm (tűpróba).

    Szederzselé:

    A szedret botmixerrel pépesítjük, majd az eritrollal sűrűre főzzük. Szűrőn átpasszírozom, hogy a magok ne legyenek benne. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, a közben sűrűre főzött szederhez adjuk és addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad.

    Kókuszmousse:

    A habtejszínt kemény habbá verek, és hűtőbe teszem. 1,9 dl kókusztejet elkezdek melegíteni, majd amikor forr, tartalék lángra teszem és belekeverem az eritrollal elkevert tojássárgáját, és amint ismét felforr, belekeverem a kókuszt és az egy dl hideg kókusztejjel elkevert zselatint. Összeforralom, majd amikor kihűlt a habtejszínnel összekeverem.

    Összeállítás:

    A piskótát 3 lapra vágom, az alsó lapot megkenem a szederzselé 3/4- vel, majd ismét tortalap következik, amire jön a kókuszmousse, végül ismét piskóta. A torta tetejét megkenem a maradék szederzselével, az oldalát pedig kókuszmousse- al.

    Dekorálás:

    Kókuszchipset (cukormentes) teszek az oldalára és a tetejére, legvégül a tetejét szederrel is dekorálom.

    Tipp:

    Érdemes kóstolgatni az édesítéshez, különösen a szederzselét, mert függ a gyümölcs édességétől is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá