Süncsalád torta recept

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál rétesliszt
Krémhez:
- 25 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 5 púpozott evőkanál porcukor
- 5 teáskanál kakaópor
- néhány csepp rumaroma (elhagyható)
Sünökhöz:
- 25 dkg édes vajaskeksz
- 5 dkg puha vaj
- 5 dkg porcukor
- 1-2 evőkanál kakaópor
- néhány csepp rumaroma
- olvasztott csokoládé
- zizi
- fehér és rózsaszínű cukorgyöngy
- a díszítéshez marcipánlevelek
Elkészítése:
A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk.
Összegyúrjuk a porcukorral, a kakaóporral, a rumaromával és a vajjal. Gyurmakeménységű, jól formázható masszát kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet, vagy gyúrjunk bele még némi vajat.)
A masszából golyókat, azokból pedig süniket formálunk. A sünik hátát olvasztott csokoládéba mártjuk, cukorgyöngyből szemet és orrot ragasztunk rájuk és ziziből tüskéket szúrunk a hátukba.
A kész figurákat hideg helyen dermedni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot verünk. Ezután a habot tovább verve egyenként beledolgozzuk a tojássárágkat is. A lisztet laza mozdulatokkal a habba forgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróbát végezzünk!)
A krém hozzávalóit robotgéppel jól kihabosítjuk.
A megsült piskótát három lapba vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.
Az elkészített sünikkel és marcipánlevelekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »