Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói torta recept

Somlói torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A barna tésztához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1/2 csomag sütőpor

    A sárga tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    A vajas krémhez:

    • 1 csomag vajas íz
    • 25 dkg porcukor
    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    A habos krémhez:

    • 1/2 liter habtejszín
    • 7 evőkanál cukor
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 db natúr vajkrém

    A csokimázhoz:

    • fél tábla étcsokoládé
    • 2 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A barna lap hozzávalóiból kerek tortaformában (26 cm) egy kerek lapot sütünk.

    A sárga tészta hozzávalóiból sütünk egy kerek lapot amit ketté vágunk. (Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig).

    A porcukrot a vajas margarinnal kikeverjük. A pudingport megfőzzük a tejben, és ha kihűlt, akkor a margarinos krémmel összekeverjük.

    A sárga lapot megkenjük krémmel, rátesszük a barna lapot, majd szintén krém, sárga lappal fejezzük be.

    A cukrot vajkrémmel kikeverjük. A habfixálót felverjük a habtejszínnel, és óvatosan a vajkrémhez keverjük. A torta tetejét és oldalát feldíszítjük vele.

    A csokit felolvasztjuk az étolajjal, majd a tortára csöpögtetjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá