Somlói torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A barna tésztához:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor

A sárga tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

A vajas krémhez:

  • 1 csomag vajas íz
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A habos krémhez:

  • 1/2 liter habtejszín
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 db natúr vajkrém

A csokimázhoz:

  • fél tábla étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése:

A barna lap hozzávalóiból kerek tortaformában (26 cm) egy kerek lapot sütünk.

A sárga tészta hozzávalóiból sütünk egy kerek lapot amit ketté vágunk. (Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig).

A porcukrot a vajas margarinnal kikeverjük. A pudingport megfőzzük a tejben, és ha kihűlt, akkor a margarinos krémmel összekeverjük.

A sárga lapot megkenjük krémmel, rátesszük a barna lapot, majd szintén krém, sárga lappal fejezzük be.

A cukrot vajkrémmel kikeverjük. A habfixálót felverjük a habtejszínnel, és óvatosan a vajkrémhez keverjük. A torta tetejét és oldalát feldíszítjük vele.

A csokit felolvasztjuk az étolajjal, majd a tortára csöpögtetjük.