Sárgabarackos torta recept
Hozzávalók:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 evőkanál mantler liszt (Ha nincs gluténérzékeny a családban, akkor lehet sima liszt is)
- 10 dkg vaj
A krémhez:
- 1 kg sárgabarack turmixolva
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag zselatin fix
- 4 evőkanál porcukor
- 1 tábla étcsokoládé a díszítéshez
Elkészítése:
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kihűlt masszához adjuk, a tojás fehérjét kemény habbá verjük fel. Ezután lassan összekeverjük és hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, liszt érzékenyeknek a mantler lisztet, és kivajazott 24 cm-es kör alakú tepsibe tesszük. Kb. 20-30 perc alatt megsül.
Ezután elkészítjük a krémet, a habtejszínt kemény habbá verjük fel, hozzáadjuk a porcukrot, és a 2 db zselatin fixet, amikor már jó kemény lesz a krém, hozzáadjuk a leturmixolt sárgabarackot.
Díszítés: felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadunk 2-4 kanál habtejszínt. Ezután szilikonos sütőpapírra rákenjük és hűtőbe tesszük megdermedni, 2-4 óra múlva már díszíthetjük a tortát.