Sárgabarackos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sárgabarackos torta

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál mantler liszt (Ha nincs gluténérzékeny a családban, akkor lehet sima liszt is)
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 1 kg sárgabarack turmixolva
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 tábla étcsokoládé a díszítéshez

Elkészítése:
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kihűlt masszához adjuk, a tojás fehérjét kemény habbá verjük fel. Ezután lassan összekeverjük és hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, liszt érzékenyeknek a mantler lisztet, és kivajazott 24 cm-es kör alakú tepsibe tesszük. Kb. 20-30 perc alatt megsül.
Ezután elkészítjük a krémet, a habtejszínt kemény habbá verjük fel, hozzáadjuk a porcukrot, és a 2 db zselatin fixet, amikor már jó kemény lesz a krém, hozzáadjuk a leturmixolt sárgabarackot.
Díszítés: felolvasztjuk a csokoládét, és hozzáadunk 2-4 kanál habtejszínt. Ezután szilikonos sütőpapírra rákenjük és hűtőbe tesszük megdermedni, 2-4 óra múlva már díszíthetjük a tortát.