Nutellás sajttorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg nutella
- 12,5 dkg zabkeksz
- 60 gr vaj
- 25 dkg mascarpone
Elkészítése:
A zabkekszet ledaráljuk, és alaposan elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 19 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, hogy egyenletes réteget kapjunk.
A szobahőmérsékletű mascarponét simára keverjük a Nutellával, és ha édesebben szeretnénk, adhatunk hozzá 5-10 dkg porcukrot. A krémet a kekszes alapra simítjuk, majd a tortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Tálalás előtt a torta tetejét pirított, aprított mogyoróval szórjuk meg.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.