Nutellás sajttorta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg nutella
- 12,5 dkg zabkeksz
- 60 gr vaj
- 25 dkg mascarpone
Elkészítése:
A zabkekszet ledaráljuk, és alaposan elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 19 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, hogy egyenletes réteget kapjunk.
A szobahőmérsékletű mascarponét simára keverjük a Nutellával, és ha édesebben szeretnénk, adhatunk hozzá 5-10 dkg porcukrot. A krémet a kekszes alapra simítjuk, majd a tortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Tálalás előtt a torta tetejét pirított, aprított mogyoróval szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »