Nutellás sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg nutella
  • 12,5 dkg zabkeksz
  • 60 gr vaj
  • 25 dkg mascarpone

Elkészítése:

A zabkekszet ledaráljuk, és alaposan elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 19 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, hogy egyenletes réteget kapjunk.

A szobahőmérsékletű mascarponét simára keverjük a Nutellával, és ha édesebben szeretnénk, adhatunk hozzá 5-10 dkg porcukrot. A krémet a kekszes alapra simítjuk, majd a tortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

Tálalás előtt a torta tetejét pirított, aprított mogyoróval szórjuk meg.