Málnás ombre torta recept

Hozzávalók:
Alap:
- 100 g zabkeksz
- 50 g vaj
Krém:
- 200 g fagyasztott málna
- 8 lap zselatin
- 5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín (min. 30%-os, állati eredetű)
- 100 g görög joghurt
Díszítés:
- friss málna
Elkészítése:
A kekszet finomra törjük vagy aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 16 cm-es tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A málnát 2 evőkanál cukorral megszórjuk, és mikróban vagy kis lángon felmelegítjük, amíg levet enged és kissé besűrűsödik. Három lapzselatint hideg vízbe áztatunk 5 percre, majd kinyomkodjuk, és a forró málnához keverjük, hogy teljesen feloldódjon.
A mascarponét a maradék cukorral, a görög joghurttal és a citromlével simára keverjük. A tejszínt gyengén felmelegítjük (nem forraljuk), majd a maradék 5 lap előzetesen beáztatott és kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Ezt a tejszínes keveréket hozzáöntjük a mascarponés alaphoz, és alaposan összedolgozzuk.
A krémet három egyenlő részre osztjuk. Az első adagba több málnát keverünk, hogy mélyebb színű réteget kapjunk, a másodikba kevesebb málnalevet adunk, hogy halványabb legyen, a harmadik részt fehéren hagyjuk.
A legintenzívebb árnyalatú krémet ráöntjük a kekszalapra, majd hűtőbe tesszük 15-30 percre, hogy megszilárduljon. Ezután jöhet a világosabb réteg, újabb hűtés, végül a fehér réteget simítjuk a tetejére. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően összeálljon.
Másnap a tortaforma szélét késsel körbelazítjuk, majd eltávolítjuk a karimát. Friss málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
A tökéletes állag érdekében kizárólag valódi, legalább 30%-os zsírtartalmú habtejszínt használjunk, növényi alapú változat nem megfelelő!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Itt az újabb “árstop” – De hol vannak az egészséges élelmiszerek?
A kormány bejelentette: 30 alapvető élelmiszer árrését korlátozzák, így a k
Tovább olvasom »
8 ellenállhatatlan torta, amikkel garantáltan lenyűgözöl mindenkit
Egy igazán jó torta nemcsak finom, hanem látványos is, és minden alkalmat k
Tovább olvasom »
Egyre drágább minden: Soha nem látott mértékben emelkedtek az élelmiszerárak
Aki mostanában járt boltban, az biztosan észrevette: az árak az egekben, és
Tovább olvasom »
Nosztalgikus házias ételek – Ahogy a nagyi készíti
A házias ételek mindig visszarepítenek a gyerekkorba, amikor a nagyi konyhá
Tovább olvasom »
Gyors és finom fogások a rohanó hétköznapokra
A hétköznapokban gyakran nincs idő órákig főzni, de ez nem jelenti azt, hog
Tovább olvasom »
Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak
A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen
Tovább olvasom »