Málnás ombre torta recept
Hozzávalók:
Alap:
- 100 g zabkeksz
- 50 g vaj
Krém:
- 200 g fagyasztott málna
- 8 lap zselatin
- 5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 250 g mascarpone
- 2 dl habtejszín (min. 30%-os, állati eredetű)
- 100 g görög joghurt
Díszítés:
- friss málna
Elkészítése:
A kekszet finomra törjük vagy aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 16 cm-es tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A málnát 2 evőkanál cukorral megszórjuk, és mikróban vagy kis lángon felmelegítjük, amíg levet enged és kissé besűrűsödik. Három lapzselatint hideg vízbe áztatunk 5 percre, majd kinyomkodjuk, és a forró málnához keverjük, hogy teljesen feloldódjon.
A mascarponét a maradék cukorral, a görög joghurttal és a citromlével simára keverjük. A tejszínt gyengén felmelegítjük (nem forraljuk), majd a maradék 5 lap előzetesen beáztatott és kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Ezt a tejszínes keveréket hozzáöntjük a mascarponés alaphoz, és alaposan összedolgozzuk.
A krémet három egyenlő részre osztjuk. Az első adagba több málnát keverünk, hogy mélyebb színű réteget kapjunk, a másodikba kevesebb málnalevet adunk, hogy halványabb legyen, a harmadik részt fehéren hagyjuk.
A legintenzívebb árnyalatú krémet ráöntjük a kekszalapra, majd hűtőbe tesszük 15-30 percre, hogy megszilárduljon. Ezután jöhet a világosabb réteg, újabb hűtés, végül a fehér réteget simítjuk a tetejére. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megfelelően összeálljon.
Másnap a tortaforma szélét késsel körbelazítjuk, majd eltávolítjuk a karimát. Friss málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
A tökéletes állag érdekében kizárólag valódi, legalább 30%-os zsírtartalmú habtejszínt használjunk, növényi alapú változat nem megfelelő!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »









