Sajttorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Alap:
- 180 g édes keksz (akár kakaós is)
- 10 dkg margarin vagy vaj
Krém:
- 750 g mascarpone
- 22 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A kekszet apróra/porrá daráljuk (ha nincs késes aprítónk, akkor tegyük egy nylon zacskóba és nyújtófával ütögessük meg párszor).
A margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszhez. Egy 28-es tortaformába nyomkodjuk és 180 fokos sütőbe 8-10 percig sütjük.
Közben a mascarponét a cukrokkal és a tojássokkal simára keverjük.
A megsült alapra öntjük és 180 fokon sütjük 12 percig (míg megpirul egy kicsit a teteje). Ekkor visszavesszük a hőfokot 90 fokra és így sütjük készre 45-50 perc alatt.
Kihűtjük és tetszőleges gyümölcsökkel vagy karamell öntettel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.