Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttorta recept

Sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 180 g édes keksz (akár kakaós is)
    • 10 dkg margarin vagy vaj

    Krém:

    • 750 g mascarpone
    • 22 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kekszet apróra/porrá daráljuk (ha nincs késes aprítónk, akkor tegyük egy nylon zacskóba és nyújtófával ütögessük meg párszor).

    A margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük a kekszhez. Egy 28-es tortaformába nyomkodjuk és 180 fokos sütőbe 8-10 percig sütjük.

    Közben a mascarponét a cukrokkal és a tojássokkal simára keverjük.

    A megsült alapra öntjük és 180 fokon sütjük 12 percig (míg megpirul egy kicsit a teteje). Ekkor visszavesszük a hőfokot 90 fokra és így sütjük készre 45-50 perc alatt.

    Kihűtjük és tetszőleges gyümölcsökkel vagy karamell öntettel kínáljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá