Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos gesztenyetorta recept

Rumos gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 csapott ek kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 púpos ek étkezési keményítő
    • 4 púpos ek liszt
    • 4 ek étolaj
    • 4 ek langyos víz

    A krémhez:

    • 600 gramm gesztenyemassza
    • 1 dl tej
    • 500 ml habtejszín
    • 1,5 csomag zselatinfix
    • 1 ek porcukor
    • 2 ek rum aroma

    Díszítéshez:

    • 50 gramm tortabevonó
    • 1 tk vaj

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadom az olaj és víz keverékét, majd végül a lisztet és a keményítőt is belekeverem.

    A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a sárga krémbe forgatom.

    Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 35-40 percig, tűpróbáig sütöm. Hagyom kihűlni, majd 3 egyenlő részre vágom.

    A gesztenyét kikeverem a porcukor, rum és tej elegyével, majd a hideg, zselatinfix-szel keményre vert tejszínhabhoz adom.
    A tortát megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal ízlés szerint díszítem.

    A dekorációhoz készíthetünk csokoládéból leveleket úgy, hogy a csokoládét vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd egy nejlonzacskóba öntjük. A zacskó végét egy tűvel kiszúrjuk és egy sütőpapírra mintákat rajzolunk a csokiból. Hideg helyre tesszük, majd pár perc múlva, mikor már megszilárdultak, készen is állnak a díszítésre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá