Rumos gesztenyetorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 csapott ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 púpos ek étkezési keményítő
  • 4 púpos ek liszt
  • 4 ek étolaj
  • 4 ek langyos víz

A krémhez:

  • 600 gramm gesztenyemassza
  • 1 dl tej
  • 500 ml habtejszín
  • 1,5 csomag zselatinfix
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek rum aroma

Díszítéshez:

  • 50 gramm tortabevonó
  • 1 tk vaj

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom, a sárgájukat a cukrokkal habosra keverem. Hozzáadom az olaj és víz keverékét, majd végül a lisztet és a keményítőt is belekeverem.

A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a sárga krémbe forgatom.

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 35-40 percig, tűpróbáig sütöm. Hagyom kihűlni, majd 3 egyenlő részre vágom.

A gesztenyét kikeverem a porcukor, rum és tej elegyével, majd a hideg, zselatinfix-szel keményre vert tejszínhabhoz adom.
A tortát megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal ízlés szerint díszítem.

A dekorációhoz készíthetünk csokoládéból leveleket úgy, hogy a csokoládét vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd egy nejlonzacskóba öntjük. A zacskó végét egy tűvel kiszúrjuk és egy sütőpapírra mintákat rajzolunk a csokiból. Hideg helyre tesszük, majd pár perc múlva, mikor már megszilárdultak, készen is állnak a díszítésre.