Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrótorta recept

Rákóczi túrótorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Linzertészta az alapja, másnéven omlós tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg margarin

    Túrótöltelék:

    • 75 dkg túró
    • 30 dkg cukor
    • 10 dkg mazsola
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 bögrényi pirított vagy száraz apró zsemlekocka

    Tetejére:

    • maradék  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • baracklekvár, ha esetleg van házi akkor természetesen azt használjunk! :)

    Elkészítés:

    A liszttel elmorzsolt vajhoz hozzáadod a cukrot meg a tojás sárgákat, és összegyúrod. Ha esetleg nem állna össze rendesen egy nagyon kevés tejet tehetsz hozzá de mindig csak keveset! A hűtőben kell pihetntetni egy jó fél órát de egyet is lehet! A tortaformát sütőpapírral béleld ki és a kör alakra kinyújtott tésztát tedd bele!

    Az előmelegített sütőben kb 150 fokon 5- 8 perc alatt készre sül. Nem kell pirosra sütni!

    A túróból meg a többi hozzávalóból egy olyasmi masszát kell csinálni mint a palacsintatöltelék, de zsemlekockával kell fellazítani! Nem kell sajnálni belőle, nem lesz nagyon tömör! A sült tésztára egyszerűen ráteszed a masszát, elsimítod és a sütőbe kb 150- 160 fokon megsütöd, ennek azért kell idő bőven mert egy pudingszerű anyag amit összehoztál, ne ijedj meg ha 35-40 percig sül, hiszen van benne anyag rendesen! :) Közben lehet ellenőrizni, a közepét a kezeddel megnyomkodod, és ha keményedik akkor már jó lesz, ezt sem kell agyonsütni! :)

    A maradék tojásfehérjékből porcukorral nagyon kemény habot versz és a kész és nem forró torta tetejét becsíkozod vagy berácsozod vele. Csillagcsöves habzsák a legcélszerűbb! Sütése: 130 fokos, picit nyitott sütőben kell szárítani, vigyázni nehogy megégjen, de barna se legyen a hab mert akkor nem mutat a lekvár benne! Kiveszed a sütőből és vagy kiskanállal, vagy habzsákból megtöltöd a habközöket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá