Rákóczi túrótorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Linzertészta az alapja, másnéven omlós tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojássárga
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg margarin

Túrótöltelék:

  • 75 dkg túró
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 6 tojás sárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 bögrényi pirított vagy száraz apró zsemlekocka

Tetejére:

  • maradék tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • baracklekvár, ha esetleg van házi akkor természetesen azt használjunk! :)

Elkészítés:

A liszttel elmorzsolt vajhoz hozzáadod a cukrot meg a tojás sárgákat, és összegyúrod. Ha esetleg nem állna össze rendesen egy nagyon kevés tejet tehetsz hozzá de mindig csak keveset! A hűtőben kell pihetntetni egy jó fél órát de egyet is lehet! A tortaformát sütőpapírral béleld ki és a kör alakra kinyújtott tésztát tedd bele!

Az előmelegített sütőben kb 150 fokon 5- 8 perc alatt készre sül. Nem kell pirosra sütni!

A túróból meg a többi hozzávalóból egy olyasmi masszát kell csinálni mint a palacsintatöltelék, de zsemlekockával kell fellazítani! Nem kell sajnálni belőle, nem lesz nagyon tömör! A sült tésztára egyszerűen ráteszed a masszát, elsimítod és a sütőbe kb 150- 160 fokon megsütöd, ennek azért kell idő bőven mert egy pudingszerű anyag amit összehoztál, ne ijedj meg ha 35-40 percig sül, hiszen van benne anyag rendesen! :) Közben lehet ellenőrizni, a közepét a kezeddel megnyomkodod, és ha keményedik akkor már jó lesz, ezt sem kell agyonsütni! :)

A maradék tojásfehérjékből porcukorral nagyon kemény habot versz és a kész és nem forró torta tetejét becsíkozod vagy berácsozod vele. Csillagcsöves habzsák a legcélszerűbb! Sütése: 130 fokos, picit nyitott sütőben kell szárítani, vigyázni nehogy megégjen, de barna se legyen a hab mert akkor nem mutat a lekvár benne! Kiveszed a sütőből és vagy kiskanállal, vagy habzsákból megtöltöd a habközöket.