Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós újra gondolva recept

Rákóczi túrós újra gondolva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 24 dkg liszt
    • 12 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 sütőpor
    • 1 citrom héja
    • 1 vaníliás cukor
    • pár kanál tej

    Töltelék:

    • fél kg túró
    • 1 citrom héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • mazsola
    • 2 vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Addig míg a töltelék el nem készül hűtőbe rakjuk.

    A hozzávalókat összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe vagy több mini formába elterítjük.

    Megszurkáljuk villával és 10 percig sütjük, majd kivesszük és megszórjuk zsemlemorzsával, megkenjük baracklekvárral és elterítjük benne a túrótölteléket. További 25 percig sütjük.

    Ha letelt akkor ismét kivesszük és 4 tojásfehérje habjából és 130 g porcukorból keményre vert habból rácsokat nyomunk rá.

    Visszarakjuk a sütőbe és még 15 percig sütjük. Ha kész a rácsok közé lekvárt nyomunk habzsákból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá