Rákóczi túrós újra gondolva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 24 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 1 vaníliás cukor
  • pár kanál tej

Töltelék:

  • fél kg túró
  • 1 citrom héja
  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • mazsola
  • 2 vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Addig míg a töltelék el nem készül hűtőbe rakjuk.

A hozzávalókat összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk és kivajazott, kilisztezett tepsibe vagy több mini formába elterítjük.

Megszurkáljuk villával és 10 percig sütjük, majd kivesszük és megszórjuk zsemlemorzsával, megkenjük baracklekvárral és elterítjük benne a túrótölteléket. További 25 percig sütjük.

Ha letelt akkor ismét kivesszük és 4 tojásfehérje habjából és 130 g porcukorból keményre vert habból rácsokat nyomunk rá.

Visszarakjuk a sütőbe és még 15 percig sütjük. Ha kész a rácsok közé lekvárt nyomunk habzsákból.