Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós sajttorta light recept

Rákóczi túrós sajttorta light
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 7 dkg por állagú xilit
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 50 dkg light sajtkrém
    • 25 dkg light túró
    • 15 dkg 12 %-os tejföl
    • 15 dkg por állagú xilit
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vaníliarúd kikapart belseje

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg por állagú xilit
    • sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a xilitet, keverjük el, végül a tojássárgájával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

    Egy 23 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és nyomkodjuk bele a tésztát. Szurkáljuk meg kicsit villával, hogy ne púposodjon fel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

    Töltelék készítése:

    A töltelékhez törjük át a túrót villával, adjuk hozzá a xilitet, a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. Keverjük el alaposan a tejföllel és a krémsajttal, majd a tojásokkal.

    Összeállítás:

    Az elősütött tésztát kenjük meg egy kevés (3-4 ek) sárgabaracklekvárral. Öntsük rá a túrós tölteléket.

    160 fokos sütőbe visszavesszük, és 1-1,5 órát sütjük a sajttortát. Ha a teteje nagyon pirulna, érdemes lefedni egy darab alufóliával.(1 óra leteltével már folyamatosan ellenőrizzük a tortát.)

    Amikor a széle elkezd pirulni, és már csak a közepe remeg, akkor elkészült, mert ahogy hűl, úgy fog megszilárdulni.

    A 2 db tojásfehérjét elkezdjük felverni, és fokozatosan, részletekben hozzáadjuk a xilitet. Kemény, fényes habot verünk. Amikor megsült a torta, kivesszük a sütőből, és habzsákból a tetejére nyomjuk a tojáshabot. A sütő hőfokát lecsökkentjük 130 fokra, és a tortát visszatoljuk még kb. 10 percre, hogy megszáradjon a hab a tetején.

    Szobahőmérsékleten kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt a formát csak akkor kapcsoljuk le róla. 3-4 ek sárgabaracklekvárt elkeverünk 1 ek rummal, és meglocsoljuk vele a kész torta tetejét. 5-6 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihentetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá