Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello torta fondant bevonattal recept

Raffaello torta fondant bevonattal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg kristálycukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 1 csomag sütőpor
    • margarin és pici liszt a forma kenéséhez

    Krémhez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 0,5 liter tej
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg kristálycukor
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Bevonathoz:

    • 15 dkg fehér pillecukor
    • 50 dkg átszitált porcukor
    • 2 ek víz
    • margarin az eszközök kenéséhez

    Elkészítése:
    Piskóta elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Így verjük tovább, míg a cukor el nem olvad. Azután óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet. Margarinozott, lisztezett formába töltjük, tűpróbáig sütjük (halvány rózsaszín). A kész piskótát kihűtjük.
    Krém elkészítése: A tejet feltesszük forrni. A tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és az összes cukorral. (kis kézi rugós habverő) Majd ezt beleöntjük a forró tejbe, végig keverjük a habverővel. Ne ijedjünk meg, ha nagyon kemény és darabos, pont így lesz jó. A pudingot kihűtjük. A szobahőmérsékleten megpuhult margarint habosra keverjük géppel. Hozzákeverjük a kihűlt pudingot, végül a kókuszreszeléket. Ezt jó alaposan eldolgozzuk, hogy krémes legyen. A piskótát legalább 4 rétegbe vágjuk. Majd megtöltjük. A piskótát kívülről is bevonjuk a krémmel, majd a hűtőbe tesszük pár órára dermedni egy kicsit. Ezután fondanttal tetszés szerint bevonjuk.
    Pillecukor fondant készítése: A pillecukrot mikróba tesszük alaposan kimargarinozott magas falú edénybe. Fél percenként kivesszük, megkeverjük megmargarinozott fakanállal, kis vizet teszünk hozzá. Mikor teljesen felolvadt, lassan hozzákeverjük a porcukrot. Mikor már elég kemény, akkor kivesszük, és a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Ha már elég szilárd az állapota, betesszük a hűtőbe jól záródó fóliába, pár órára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá