Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncstorta recept

Puncstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg baracklekvár

    A sziruphoz:

    • 30 dkg cukor
    • 5 dl víz
    • pár csepp piros ételfesték
    • 5 dkg mazsola
    • fél dl rum
    • 1 narancs reszelt héja

    A mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • pár csepp piros ételfesték

    vagy

    • puncs cukormáz

    Díszítés:

    • dekor cukor

    Elkészítése:

    A piskótamasszát két ütemben készítjük el, az első adagból kerek lapot sütünk. 6 tojást kettéválasztunk, a fehérjéből és 12 dkg cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a sárgáját és a fél csomag sütőporral elkevert 15 dkg lisztet. A kész masszát egy 22 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába öntjük, és 160 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha kihűlt, két lapba vágjuk, és a két vágási felületét megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformába.

    A maradék 6 tojásból, cukorból, lisztből, sütőporból a fent leírt módon újra piskótát készítünk, de most egy sütőpapírral bélelt 30 x 30 cm-es tepsibe öntjük a masszát, elkenjük. 170 °C-ra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, egy nagyobb tálba halmozzuk.

    A sziruphoz a cukrot és a vizet felforraljuk, majd kb. 1 dl-t kiöntünk belőle, pár csepp piros ételfestékkel megszínezzük.

    Ráöntjük a felkockázott piskótára, majd rárakjuk a mazsolát és a narancshéjat is. Óvatosan összeforgatjuk, végül ráöntjük a maradék, rummal ízesített szirupot.

    A tortaformába töltjük, és rátesszük a másik megkent lapot úgy, hogy a lekváros része érintkezzen a töltelékkel. A tetejére rakunk egy tálcát, arra súlyt, hogy szép egyenletesen préselődjön le a torta. Hagyjuk kihűlni.

    A mázhoz a tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött csípősre melegítjük (pont annyira forró, hogy csíp, mikor beledugjuk az ujjunkat), közben kevergetjük. Ne verjük habbá! Ebbe is teszünk pár csepp piros ételfestéket.

    A torta tetejére kenjük a rózsaszín masszát (egy kanálnyit félreteszünk), majd a kanálnyi masszával megcsorgatva díszítjük. A torta oldalát baracklekvárral megkenjük, hogy ne száradjon ki.

    Dekor cukorral díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá