Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos-kókuszos torta recept

Puncsos-kókuszos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lapok:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 2 cs sütőpor

    Kókuszos krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • ízlés szerint cukor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 12,5 dkg margarin

    Puncsos krém:

    • 1 cs puncsos pudingpor
    • 3 dl tej
    • ízlés szerint cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Oldalára:

    • ostyarudak

    Tetejére:

    • tortabevonó
    • tortadara

    Elkészítése:

    2 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 2 ek cukorral, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat. 2 ek lisztben elkeverjünk fél cs sütőport, majd a habba keverjük lazán. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. A masszát belesimítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Még egy ugyanilyen lapot sütünk. Sütünk még két kakaós lapot 2 tojásból, 2 ek cukorból, 1 ek lisztből, 1 ek kakaóporból és fél cs sütőporból. A lapokat kihűtjük.

    A kókuszos krémhez a pudingport elkeverjük a tejben, hozzáadjuk a cukrokat és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk és belekeverjük a kókuszreszeléket. Keveset tegyünk félre a torta oldalára is.

    A puncsos krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukrokkal, majd még forrón a két kakaós lap közé kenjük.

    Agy fehér lapra rákenjük a kókuszos krém felét, rátesszük a megtöltött barna lapokat, erre rákenjük a maradék kókuszos krémet és befedjük a maradék lappal. A félretett kókuszos krémmel körbekenjük a torta oldalát és kitesszük az ostyarudakkal. Tetejét bevonjuk olvasztott csokival és megszórjuk tortadarával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá