Puncsos-kókuszos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Lapok:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 2 cs sütőpor

Kókuszos krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 12,5 dkg margarin

Puncsos krém:

  • 1 cs puncsos pudingpor
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint cukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Oldalára:

  • ostyarudak

Tetejére:

  • tortabevonó
  • tortadara

Elkészítése:

2 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 2 ek cukorral, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat. 2 ek lisztben elkeverjünk fél cs sütőport, majd a habba keverjük lazán. Egy 23 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. A masszát belesimítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Még egy ugyanilyen lapot sütünk. Sütünk még két kakaós lapot 2 tojásból, 2 ek cukorból, 1 ek lisztből, 1 ek kakaóporból és fél cs sütőporból. A lapokat kihűtjük.

A kókuszos krémhez a pudingport elkeverjük a tejben, hozzáadjuk a cukrokat és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk és belekeverjük a kókuszreszeléket. Keveset tegyünk félre a torta oldalára is.

A puncsos krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukrokkal, majd még forrón a két kakaós lap közé kenjük.

Agy fehér lapra rákenjük a kókuszos krém felét, rátesszük a megtöltött barna lapokat, erre rákenjük a maradék kókuszos krémet és befedjük a maradék lappal. A félretett kókuszos krémmel körbekenjük a torta oldalát és kitesszük az ostyarudakkal. Tetejét bevonjuk olvasztott csokival és megszórjuk tortadarával.