Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs torta recept

Puncs torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 1 mk sütőpor

    Töltelék:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 1 dl kávé (lefőzve)
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 10 dkg margarin
    • 7 dkg darát dió
    • rum aroma (ízlés szerint)
    • 2 ek sárgabarack lekvár
    • torta belsejéből a tészta (csipkedve, morzsolva)
    • 10 dkg babapiskóta
    • 2 dl tej
    • rum aroma (ízlés szerint)
    • néhány csepp piros ételszínezék

    Cukormáz:

    • 20 dkg porcukor
    • 1 ek olvasztott margarin
    • 2-3 ek forró víz
    • néhány csepp piros ételszínezék

    Díszítés:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

    Egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

    A teljesen kihűlt tészta tetejét kb. 1-2 cm-es vastagságban levágjuk és félretesszük. A torta belsejéből óvatosan kiszedjük a tésztát úgy, hogy kb. 1 cm-es perem maradjon a szélén és az alján is.

    Töltelék készítése:

    A tojást a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a kávét, és folyamatosan kevergetve felmelegítjük (nem forraljuk!). Amikor a cukor elolvadt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, amíg teljesen el nem olvad.

    A torta kiszedett belsejét elmorzsoljuk egy nagyobb tálban. A tejet pár csepp ételfestékkel és rumaromával elkeverjük. A babapiskótát egy pillanatra belemártjuk a festékes-rumos tejbe, majd összetördelve a piskótamorzsához adjuk. Az egészre ráöntjük a kávés krémet, adunk hozzá darált diót, lekvárt, és ízlés szerint még egy kevés rum aromát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a kikapart tortába beletöltjük. A félretett piskótalappal lezárjuk.

    Cukormáz készítése:

    A porcukrot az olvasztott margarinnal elkeverjük. Adunk hozzá pár csepp ételfestéket és kevés forró vizet. Alaposan összekeverjük és a torta tetejére simítjuk.

    Díszítés:

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba téve kidíszítjük a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá