Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Cukormáz:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.
A teljesen kihűlt tészta tetejét kb. 1-2 cm-es vastagságban levágjuk és félretesszük. A torta belsejéből óvatosan kiszedjük a tésztát úgy, hogy kb. 1 cm-es perem maradjon a szélén és az alján is.
A tojást a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a kávét, és folyamatosan kevergetve felmelegítjük (nem forraljuk!). Amikor a cukor elolvadt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, amíg teljesen el nem olvad.
A torta kiszedett belsejét elmorzsoljuk egy nagyobb tálban. A tejet pár csepp ételfestékkel és rumaromával elkeverjük. A babapiskótát egy pillanatra belemártjuk a festékes-rumos tejbe, majd összetördelve a piskótamorzsához adjuk. Az egészre ráöntjük a kávés krémet, adunk hozzá darált diót, lekvárt, és ízlés szerint még egy kevés rum aromát. Az egészet alaposan összekeverjük, majd a kikapart tortába beletöltjük. A félretett piskótalappal lezárjuk.
A porcukrot az olvasztott margarinnal elkeverjük. Adunk hozzá pár csepp ételfestéket és kevés forró vizet. Alaposan összekeverjük és a torta tetejére simítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba téve kidíszítjük a tortát.