Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova torta recept

Pavlova torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (szoba hőmérsékletű)
    • 20 dkg cukor
    • 2 tk étkezési keményítő
    • 1 ek almaecet
    • 1 csomag vaníliacukor (vagy fél vaníliarúd)
    • 1 kk étolaj

    Tetejére:

    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg tejföl
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
    • 1 mangó
    • 15 dkg vegyes gyümölcs

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd tovább verjük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is, tovább keverjük.

    Sütőpapírra rajzolunk egy kört. Ezt a kört nagyon kevés olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére, a közepébe mélyedést csinálunk. 140 fokon 70 percig sütjük. (Sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját!)

    Ha elkészült, a sütőt résnyire kinyitjuk, és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben teljesen kihűljön.

    Elkészítjük a krémet. Elkeverjük a mascarponét és a tejfölt mindkettő legyen szoba hőmérsékletű. Kikaparjuk a fél vaníliarúd belsejét, a krémbe keverjük a vaníliát, a porcukrot.

    A krémet csak tálalás előtt helyezzük a tortára. Ha rákentük, halmozzuk rá a felkockázott mangót, és a vegyes gyümölcsöket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá