Pavlova torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje (szoba hőmérsékletű)
  • 20 dkg cukor
  • 2 tk étkezési keményítő
  • 1 ek almaecet
  • 1 csomag vaníliacukor (vagy fél vaníliarúd)
  • 1 kk étolaj

Tetejére:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
  • 1 mangó
  • 15 dkg vegyes gyümölcs

Elkészítése:

A tojásfehérjét felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd tovább verjük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is, tovább keverjük.

Sütőpapírra rajzolunk egy kört. Ezt a kört nagyon kevés olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére, a közepébe mélyedést csinálunk. 140 fokon 70 percig sütjük. (Sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját!)

Ha elkészült, a sütőt résnyire kinyitjuk, és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben teljesen kihűljön.

Elkészítjük a krémet. Elkeverjük a mascarponét és a tejfölt mindkettő legyen szoba hőmérsékletű. Kikaparjuk a fél vaníliarúd belsejét, a krémbe keverjük a vaníliát, a porcukrot.

A krémet csak tálalás előtt helyezzük a tortára. Ha rákentük, halmozzuk rá a felkockázott mangót, és a vegyes gyümölcsöket.