Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrémes nyitott könyv torta recept

Oroszkrémes nyitott könyv torta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek liszt
    • 10 ek cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krém:

    • 3 cs Aranka hidegen keverhető krém (vaníliás)
    • 5 dkg mazsola
    • 25 dkg cukrozott narancs (apró kockákra vágva)
    • 10 dkg darált dió
    • 1 fiola fehér rum
    • tej (krémporhoz a tasakokon leírtak szerint)

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • 1 tasak habfixáló
    • 5 dkg porcukor, ha a habtejszín nem édesített
    • tortadara
    • koktél csereszny vagy rumos meggy

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta tésztát. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! A piskótát kihűtjük teljesen, majd 3 lapba vágjuk, esetleg faragunk a tésztából, hogy nyitott könyv alakja legyen.

    A hideg tejjel kikeverjük a krémporokat a tasakon található leírás szerint.

    Az első lapra rákenjük a krém 1/3-át, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, naranccsal, dióval, majd jön a következő lap. Erre újabb adag krém, narancs, mazsola és dió kerül, majd befedjük az utolsó lappal. A maradék krémmel bevonjuk az egész tortát.

    Díszítéshez keményre felvert tejszínt, tortadarát, koktél cseresznyét használhatunk, vagy amit még szeretnénk. Jól lehűtve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá