Oroszkrémes nyitott könyv torta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 tojás
  • 10 ek liszt
  • 10 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krém:

  • 3 cs Aranka hidegen keverhető krém (vaníliás)
  • 5 dkg mazsola
  • 25 dkg cukrozott narancs (apró kockákra vágva)
  • 10 dkg darált dió
  • 1 fiola fehér rum
  • tej (krémporhoz a tasakokon leírtak szerint)

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 5 dkg porcukor, ha a habtejszín nem édesített
  • tortadara
  • koktél csereszny vagy rumos meggy

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskóta tésztát. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! A piskótát kihűtjük teljesen, majd 3 lapba vágjuk, esetleg faragunk a tésztából, hogy nyitott könyv alakja legyen.

A hideg tejjel kikeverjük a krémporokat a tasakon található leírás szerint.

Az első lapra rákenjük a krém 1/3-át, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, naranccsal, dióval, majd jön a következő lap. Erre újabb adag krém, narancs, mazsola és dió kerül, majd befedjük az utolsó lappal. A maradék krémmel bevonjuk az egész tortát.

Díszítéshez keményre felvert tejszínt, tortadarát, koktél cseresznyét használhatunk, vagy amit még szeretnénk. Jól lehűtve tálaljuk.