Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta Anett módra recept

Oroszkrém torta Anett módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál finomliszt
    • késhegynyi sütőpor
    • ízlés szerint citrom reszelt héja
    • kapcsos tortaforma (24 cm átmérőjű)
    • 2 evőkanál ízlés szerinti lekvár (én mindig barackkal készítem)

    Krém:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 2 evőkanál cukor
    • gyümölcsök: barack, ananász, meggy, amit csak szeretnénk :)
    • 7,4 dl hűtött habtejszín

    Díszítéshez:

    • darált dió
    • esetleg csoki reszelék

     

    Elkészítése:

    A piskótát szokásos módon kapcsos tortaformában megsütjük 20 percig, közepes hőfokon.
    Piskóta: keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral, apránként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd a sütőporral elkevert lisztet, citrom héjat. Kivajazott és lisztezett formába simítjuk a masszát, majd előmelegített sütőbe toljuk.

    Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a pudingot. Szokásos módon felfőzzük a pudingport a tejjel és a cukorral. Ha elkészült megvárjuk míg kihűl, ezalatt felkockázzuk a gyümölcsöket.

    Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk (tetszés szerint lehet több – kevesebb lapra is).

    Betöltés: a tejszínt kemény habbá verjük, 500 ml-be belekeverjük a gyümölcsdarabokat. 250 ml-t hagyjuk a díszítéshez.

    Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd a puding felét rátesszük. Ezután jöhet a tejszínhab a gyümölcsdarabokkal, következő lap, erre rákenjük a maradt pudingot, majd ismét a tejszín gyümölcsdarabokkal.

    Ezután jöhet rá a harmadik lap, amit bevonunk a maradt felvert tejszínhabbal, díszíthetjük meggy darabokkal, barackkal, oldalát darált dióval

    Jó étvágyat kívánok hozzá. A család szülinapokra mindig ezt a tortát kéri tőlem és büszkeséggel mondhatom, hogy nem cukrász létemre eddig ízlett mindenkinek :)

    Tipp:

    Saját receptem és mindenkinek ajánlom aki szerit a habos krémes gyümölcsös sütiket :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá