Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A piskótát szokásos módon kapcsos tortaformában megsütjük 20 percig, közepes hőfokon.
Piskóta: keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral, apránként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd a sütőporral elkevert lisztet, citrom héjat. Kivajazott és lisztezett formába simítjuk a masszát, majd előmelegített sütőbe toljuk.
Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a pudingot. Szokásos módon felfőzzük a pudingport a tejjel és a cukorral. Ha elkészült megvárjuk míg kihűl, ezalatt felkockázzuk a gyümölcsöket.
Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk (tetszés szerint lehet több – kevesebb lapra is).
Betöltés: a tejszínt kemény habbá verjük, 500 ml-be belekeverjük a gyümölcsdarabokat. 250 ml-t hagyjuk a díszítéshez.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd a puding felét rátesszük. Ezután jöhet a tejszínhab a gyümölcsdarabokkal, következő lap, erre rákenjük a maradt pudingot, majd ismét a tejszín gyümölcsdarabokkal.
Ezután jöhet rá a harmadik lap, amit bevonunk a maradt felvert tejszínhabbal, díszíthetjük meggy darabokkal, barackkal, oldalát darált dióval
Jó étvágyat kívánok hozzá. A család szülinapokra mindig ezt a tortát kéri tőlem és büszkeséggel mondhatom, hogy nem cukrász létemre eddig ízlett mindenkinek :)
Saját receptem és mindenkinek ajánlom aki szerit a habos krémes gyümölcsös sütiket :)