Oroszkrém torta Anett módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Oroszkrém torta Anett módra

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • késhegynyi sütőpor
  • ízlés szerint citrom reszelt héja
  • kapcsos tortaforma (24 cm átmérőjű)
  • 2 evőkanál ízlés szerinti lekvár (én mindig barackkal készítem)

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • gyümölcsök: barack, ananász, meggy, amit csak szeretnénk :)
  • 7,4 dl hűtött habtejszín

Díszítéshez:

  • darált dió
  • esetleg csoki reszelék

 

Elkészítése:

A piskótát szokásos módon kapcsos tortaformában megsütjük 20 percig, közepes hőfokon.
Piskóta: keményre felverjük a tojásfehérjét a cukorral, apránként hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd a sütőporral elkevert lisztet, citrom héjat. Kivajazott és lisztezett formába simítjuk a masszát, majd előmelegített sütőbe toljuk.

Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a pudingot. Szokásos módon felfőzzük a pudingport a tejjel és a cukorral. Ha elkészült megvárjuk míg kihűl, ezalatt felkockázzuk a gyümölcsöket.

Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk (tetszés szerint lehet több – kevesebb lapra is).

Betöltés: a tejszínt kemény habbá verjük, 500 ml-be belekeverjük a gyümölcsdarabokat. 250 ml-t hagyjuk a díszítéshez.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd a puding felét rátesszük. Ezután jöhet a tejszínhab a gyümölcsdarabokkal, következő lap, erre rákenjük a maradt pudingot, majd ismét a tejszín gyümölcsdarabokkal.

Ezután jöhet rá a harmadik lap, amit bevonunk a maradt felvert tejszínhabbal, díszíthetjük meggy darabokkal, barackkal, oldalát darált dióval

Jó étvágyat kívánok hozzá. A család szülinapokra mindig ezt a tortát kéri tőlem és büszkeséggel mondhatom, hogy nem cukrász létemre eddig ízlett mindenkinek :)

Tipp:

Saját receptem és mindenkinek ajánlom aki szerit a habos krémes gyümölcsös sütiket :)