Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 8 ek cukor
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek tej
    • 3 dl habtejszín
    • 5 ek porcukor
    • 2 tk porzselatin
    • mazsola (elhagyható)
    • rum
    • barackbefőtt
    • fél dl víz

    Mázhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 2 cs vaníliás cukor

    Elkészítés:
    A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport is.
    A tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a masszába, majd 24-26 cm-es tortaformába simítjuk és tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt akkor három lapba vágjuk.

    A mazsolát rumba áztatjuk, a zselatint pedig elkeverjük a vízben.

    A tojás sárgákat alaposan kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejjel, majd lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. A még meleg krémhez adjuk a zselatinos vizet és a rumba áztatott mazsolát, és alaposan összekeverjük.

    A felvert habtejszínt a langyos krémhez adjuk. 2-3 evőkanálnyi krémet kiveszünk belőle, majd a többit hűtőbe tesszük, de ne hagyjuk teljesen megdermedni. Keverjük át többször.

    Ha a krém alaposan lehűlt akkor a legalsó lapra rákenjük az 1/3-át, megszórjuk apróra vágott barackkal, majd a következő lapot rátesszük, újra krém és a maradék barackot is rászórjuk. Befedjük a harmadik lappal.

    A félretett krémmel bevonjuk a tortát, majd hűtőbe tesszük pár órára. A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá