Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Oroszkrém torta

Piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 5 tojás sárgája
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek tej
  • 3 dl habtejszín
  • 5 ek porcukor
  • 2 tk porzselatin
  • mazsola (elhagyható)
  • rum
  • barackbefőtt
  • fél dl víz

Mázhoz:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport is.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a masszába, majd 24-26 cm-es tortaformába simítjuk és tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt akkor három lapba vágjuk.

A mazsolát rumba áztatjuk, a zselatint pedig elkeverjük a vízben.

A tojás sárgákat alaposan kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejjel, majd lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. A még meleg krémhez adjuk a zselatinos vizet és a rumba áztatott mazsolát, és alaposan összekeverjük.

A felvert habtejszínt a langyos krémhez adjuk. 2-3 evőkanálnyi krémet kiveszünk belőle, majd a többit hűtőbe tesszük, de ne hagyjuk teljesen megdermedni. Keverjük át többször.

Ha a krém alaposan lehűlt akkor a legalsó lapra rákenjük az 1/3-át, megszórjuk apróra vágott barackkal, majd a következő lapot rátesszük, újra krém és a maradék barackot is rászórjuk. Befedjük a harmadik lappal.

A félretett krémmel bevonjuk a tortát, majd hűtőbe tesszük pár órára. A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és ízlés szerint díszítjük.