Piskótához:
Krém:
Mázhoz:
Elkészítés:
A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral és a csipet sóval, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport is.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan beleforgatjuk a masszába, majd 24-26 cm-es tortaformába simítjuk és tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt akkor három lapba vágjuk.
A mazsolát rumba áztatjuk, a zselatint pedig elkeverjük a vízben.
A tojás sárgákat alaposan kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejjel, majd lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. A még meleg krémhez adjuk a zselatinos vizet és a rumba áztatott mazsolát, és alaposan összekeverjük.
A felvert habtejszínt a langyos krémhez adjuk. 2-3 evőkanálnyi krémet kiveszünk belőle, majd a többit hűtőbe tesszük, de ne hagyjuk teljesen megdermedni. Keverjük át többször.
Ha a krém alaposan lehűlt akkor a legalsó lapra rákenjük az 1/3-át, megszórjuk apróra vágott barackkal, majd a következő lapot rátesszük, újra krém és a maradék barackot is rászórjuk. Befedjük a harmadik lappal.
A félretett krémmel bevonjuk a tortát, majd hűtőbe tesszük pár órára. A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és ízlés szerint díszítjük.