Oreo torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 25-30 dkg cukor
- 12 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 2,5 dl víz
- 2 dl kefir
- 2 dl olaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg görög krémjoghurt (sztracsatellás, vagy natúr)
- 3 dl habtejszín
- 14 db oreo keksz
- 10 g zselatin (ha szükséges)
A díszítéshez:
- 2-2,5 dl habtejszín
- oreo keksz
Elkészítése:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem. A keverék közepébe mélyedést alakítok ki. Egy kis tálban összekeverem a folyékony alapanyagokat a tojással és az előkészített száraz anyagokhoz adom. Kanállal egyenletes masszává keverem.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral, a massza felét beleöntöm, és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. Ugyanezt teszem a másik adaggal is.
A krémhez a mascarponét kikeverem a porcukorral, hozzáadom a joghurtot és a felvert habtejszínt (ha szükséges a 0,5 dl vízben feloldott zselatint, hogy tartson a hab). A kekszeket összeaprítjuk, és végül hozzáadjuk a krémhez.
A krémmel megtöltjük a 2 piskótát, kívülről felvert tejszínnel és oreo keksszel díszítjük.
Az oreo torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 20 g