Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem. A keverék közepébe mélyedést alakítok ki. Egy kis tálban összekeverem a folyékony alapanyagokat a tojással és az előkészített száraz anyagokhoz adom. Kanállal egyenletes masszává keverem.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral, a massza felét beleöntöm, és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. Ugyanezt teszem a másik adaggal is.
A krémhez a mascarponét kikeverem a porcukorral, hozzáadom a joghurtot és a felvert habtejszínt (ha szükséges a 0,5 dl vízben feloldott zselatint, hogy tartson a hab). A kekszeket összeaprítjuk, és végül hozzáadjuk a krémhez.
A krémmel megtöltjük a 2 piskótát, kívülről felvert tejszínnel és oreo keksszel díszítjük.