Oreo torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 25-30 dkg cukor
  • 12 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2,5 dl víz
  • 2 dl kefir
  • 2 dl olaj
  • 3 tojás

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg görög krémjoghurt (sztracsatellás, vagy natúr)
  • 3 dl habtejszín
  • 14 db oreo keksz
  • 10 g zselatin (ha szükséges)

A díszítéshez:

  • 2-2,5 dl habtejszín
  • oreo keksz

Elkészítése:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban összekeverem. A keverék közepébe mélyedést alakítok ki. Egy kis tálban összekeverem a folyékony alapanyagokat a tojással és az előkészített száraz anyagokhoz adom. Kanállal egyenletes masszává keverem.

Egy 24 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral, a massza felét beleöntöm, és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. Ugyanezt teszem a másik adaggal is.

A krémhez a mascarponét kikeverem a porcukorral, hozzáadom a joghurtot és a felvert habtejszínt (ha szükséges a 0,5 dl vízben feloldott zselatint, hogy tartson a hab). A kekszeket összeaprítjuk, és végül hozzáadjuk a krémhez.

A krémmel megtöltjük a 2 piskótát, kívülről felvert tejszínnel és oreo keksszel díszítjük.