Oreo torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
20 cm-es tortaformához
A tortalaphoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2 evőkanál olaj
- csipetnyi sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg valódi görög joghurt
- 3 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 20 dkg oreo keksz
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- 8 db oreo keksz
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet.
A krémet a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük.
6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk.
A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél Oreo keksszel díszítjük.
Az oldalára a maradék tejszínt díszítésnek kinyomjuk.
Tipp:
Sajátos módon készítettem el a kedvenc kekszes tortát.