Oreo torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
20 cm-es tortaformához

A tortalaphoz:

  • 2 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál olaj
  • csipetnyi sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg valódi görög joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 20 dkg oreo keksz

A díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 8 db oreo keksz

Elkészítése:

A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart lisztet, kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 10-15 perc alatt megsütjük.

A krémhez a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet.

A krémet a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük.

6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk.

A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél Oreo keksszel díszítjük.

Az oldalára a maradék tejszínt díszítésnek kinyomjuk.

Tipp:

Sajátos módon készítettem el a kedvenc kekszes tortát.